9,1
1.710 beoordelingen
Terug naar overzicht
bart-en-annelouc-update-hero-dlrsts.jpg

In het moment leven

De dagelijkse routine van Bart en Annelouc

Veel mensen dromen ervan, slechts een paar doen het: voor een langere periode de auto pakken en wel zien waar je uitkomt. Bart en Annelouc durfden het aan en reden begin april weg in hun Toyota Land Cruiser. Maar hoe gaat het nu met ze? Tijd voor een update!

Hoe gaat het met jullie?

Bart: “We zijn aangekomen in Turkije. Afgelopen week zijn we van Roemenië via Bulgarije de grens overgestoken. Hier hebben we de zon gevonden, heerlijk eten en enorm gastvrije mensen. We zijn al een aantal keer spontaan op de thee gevraagd. Zo stonden we laatst voor een stoplicht. Iemand toeterde naast ons, raampjes gingen open, zo leerde we Serkan kennen. Hij vroeg ons om samen ‘chai’ (thee) te drinken. Hij is ook een 4x4 fan en wilde alles van ons, en Ted, weten..”

Dagelijkse-routine-Bart-Annelouc-1140-03-v2.jpg
Hoe ziet een dag er voor jullie eigenlijk uit?

Annelouc: “We leven met het ritme van de seizoenen mee. We worden vaak wakker als de zon op komt, in de zomer is dat vroeger dan nu in de winter. Omdat het nu ook vroeg donker wordt gaan we op tijd naar bed, stiekem slapen we dus best veel. Dat vinden we heerlijk, we merken dat we overdag super fit en actief zijn.”

Dagelijkse-routine-Bart-Annelouc-555-02.jpg
Dagelijkse-routine-Bart-Annelouc-1140-05.jpg
Dagelijkse-routine-Bart-Annelouc-555-03.jpg

Bart: “Net als thuis hebben we een ochtendritueel ontwikkeld. Annelouc is vaak als eerste wakker en zet beneden een kop koffie. Een warme kop verse koffie is een heerlijk geluksmomentje, zeker nu de ochtenden kouder zijn. Door het leven in de daktent zitten we ‘s ochtends direct buiten in de open lucht. Weer of geen weer. We maken ons ontbijt op de achterklep van de auto, die als keuken fungeert. Tijdens het ontbijt maken we pas plannen wat we gaan doen die dag. Dat is een groot verschil met ons leven in Nederland, waar onze agenda’s vaak al bepaald waren.”

Dagelijkse-routine-Bart-Annelouc-1140-02.jpg
Wat zijn dingen die jullie ondernemen?

Annelouc: “Het is een enorme luxe om geen agenda te hebben. Het weer is een bepalende factor voor de keuze wat we ondernemen die dag. Gaan we een mooie hike maken, een stukje verder rijden of naar een stad? Soms kunnen het ook activiteiten zijn die thuis vanzelfsprekend zijn, zoals kleding wassen. Een wasmachine vinden, een plek hebben om de was te drogen, hier kunnen we wel een halve dag zoet mee zijn.“

Dagelijkse-routine-Bart-Annelouc-555-04.jpg
Dagelijkse-routine-Bart-Annelouc-555-01.jpg

Bart: "Daarnaast vinden we het ook leuk om de tijd te nemen om boodschappen te doen bij de kleine winkeltjes, zoals een bakker en groenteboer. Laatst waren we in een dorpje en zagen we een rij voor een winkel. Het bleek een bakker te zijn waar de broodjes letterlijk uit de oven vlogen. Op traditionele wijze werden de broden gemaakt en uit de oven gehaald. We vonden het een feest!.”

Dagelijkse-routine-Bart-Annelouc-1140-01.jpg
En hoe vinden jullie een geschikte slaapplek?

Bart: "Tegenwoordig zijn er handige apps waarop reizigers slaapplekken delen waar je met je bus of auto kunt staan (Park4night of iOverland). Dit zijn plekken in het wild waar mensen eerder hebben geslapen en ervaringen hierover delen. Ook vinden we het leuk om zelf een mooie plek te zoeken, tijdens een wandeling of offroad tocht. We vinden het fijn als het een rustige plek in de natuur is, het liefst met uitzicht en weinig wind in verband met de daktent. Het is een genot om tijdelijk deze prachtige plekken als onze achtertuin te hebben."

Dagelijkse-routine-Bart-Annelouc-1140-04.jpg
Welke routines willen jullie meenemen bij terugkomst in Nederland?

Annelouc: "Het spontane leven wat we nu hebben bevalt me enorm. Dat zou ik graag vast willen houden in Nederland, wel in iets mindere mate natuurlijk. Ik merk dat er mooie dingen ontstaan als ik meer aan het toeval en het moment overlaat. Het ‘uitkijken’ naar dingen, zoals het weekend, heb ik hier niet. Waardoor ik van elk moment geniet in plaats van dat ik met mijn gedachten bij een moment in de toekomst zit”.

Dagelijkse-routine-Bart-Annelouc-555-05.jpg
Dagelijkse-routine-Bart-Annelouc-1140-06.jpg
Waar gaat de reis komende tijd naartoe?

Bart: ”We hebben het plan om iets te gaan doen wat we nog nooit eerder hebben gedaan, en ook niet weten of we het kunnen. We willen een lange afstandswandeling gaan maken langs de Turkse Zuid kust, de ‘Lycian Way’. Dit betekent dat we met een rugzak inclusief tent ruim 500km gaan wandelen. Hier zullen we waarschijnlijk heel de maand December mee bezig zijn.”

Meer info over de Land Cruiser Volgt Bart & Annelouc Inschrijven Toyota nieuwsbrief