9,1
1.710 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-Corolla-Cross-anderhalf-miljoenste-Toyota-in-Nederland-cheque-Ron-en-Karin-Melsen-Hensel

Anderhalf miljoenste Toyota in Nederland

Eigenaar krijgt tien jaar onderhoud cadeau

Toyota heeft in Nederland een belangrijke mijlpaal bereikt: de anderhalf miljoenste Toyota in Nederland is op kenteken gezet en afgeleverd. Die auto, een Toyota Corolla Cross, is onlangs feestelijk overhandigd aan de nieuwe eigenares, mevrouw Melsen-Hensel, en haar echtgenoot. Dat gebeurde bij het Louwman Museum.

Toyota Corolla Cross

De anderhalf miljoenste Toyota in Nederland is een Corolla Cross. Mevrouw Melsen-Hensel uit Zoetermeer kocht deze auto bij Louwman Den Haag. Ze koos voor een Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid First Edition in de kleur Manhattan Grey metallic. “Het is mijn vierde Toyota, na een Starlet, een Yaris en een goudkleurige Yaris Cross.” De keuze voor Manhattan Grey bleek een compromis met echtgenoot Ron: “Hij wilde een zwarte, ik wilde een witte. Het werd een grijze.” De Corolla Cross mag ook direct aan de slag: “We gaan binnenkort een rondreis maken door Scandinavië.”

Toyota-Corolla-Cross-Jan-Christiaan-Koenders-Eric-Louwman-Ron-en-Karin-Melsen-Hensel
Tien jaar onderhoud en tien jaar garantie

Bij een bijzondere aflevering hoort ook een bijzonder cadeau. Mevrouw Melsen-Hensel krijgt tien jaar gratis onderhoud en uiteraard ook tien jaar garantie bij haar nieuwe Toyota Corolla Cross. Eric Louwman, President van Louwman Group, en Jan-Christiaan Koenders, Managing Director van Toyota Nederland overhandigden het cadeau. Eric Louwman: “Het is een bijzondere eer om de anderhalf miljoenste Toyota in Nederland te mogen overhandigen. Ik wens de nieuwe eigenaars heel veel plezier met de Corolla Cross.”

Sinds 1964

Louwman & Parqui importeert al sinds 1964 Toyota in Nederland. In het eerste jaar werden slechts 38 Toyota’s in Nederland geregistreerd, maar door de jaren heen groeide Toyota uit tot een van de grootste automerken in Nederland. Afgelopen jaar zijn 25.362 nieuwe Toyota’s in Nederland op kenteken gezet, waarmee het merk op de derde plek van de verkoopranglijst stond. De populairste Toyota van afgelopen jaar in Nederland was de Yaris Cross, met 5.987 registraties. Met de nieuwe Corolla Cross heeft Toyota een zeer compleet SUV-aanbod, bestaande uit de Yaris Cross, de Corolla Cross, de C-HR, de RAV4, de Highlander en de batterij-elektrische bZ4X.

Toyota-Corolla-Cross-anderhalf-miljoenste-Toyota-in-Nederland-cheque-Ron-en-Karin-Melsen-Hensel
Toyota klantvriendelijkste automotive bedrijf van Nederland

Onlangs is Toyota in het grootschalige onderzoek ‘Het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland’ van onderzoeksbureau MarketResponse uitgeroepen tot het meest klantvriendelijke bedrijf in de automotive branche. De verkiezing is gebaseerd op onafhankelijk marktonderzoek. MarketResponse verzamelde in totaal 89.930 beoordelingen van 352 bedrijven in tien branches, waaronder ‘automotive’. Lees het hele bericht hier.

Inschrijven Toyota nieuwsbrief Meer info over de Toyota Corolla Cross Vraag proefrit aan